The smart Trick of υγρομόνωση με πολυουρία That Nobody is Discussing

Επίσης κλείνονται ερμητικά τα βαρέλια των υλικών για να μην εισχωρήσει υγρασία και πήξουν.

Αποτελεί ιδανική λύση για θερμομόνωση σπιτιών, χώρων εργασίας, ψυκτικών θαλάμων, θαλάμων συντήρησης τροφίμων, κτηνοτροφικών μονάδων και εργοστασιακών χώρων.

Ικανοποιητική βατότητα και μεγάλη αντοχή σε βαριά καταπόνηση

Για όλες τις παραπάνω λύσεις ισχύει ότι το υπόβαθρο (το δάπεδο της ταράτσας), πρέπει να είναι καθαρό και στέρεο (να μην υπάρχουν σαθρά κομμάτια ή αποφλοιώσεις της επιφάνειας) και συνολικά η ταράτσα να είναι κατά το δυνατό απαλλαγμένη από άχρηστα αντικείμενα και προεξοχές.

Η υγρομόνωση προστατεύει από τη διείσδυση νερού και υγρασίας. Χρησιμοποιούνται στεγανωτικά υλικά όπως ασφαλτόπανα, πολυουρεθάνη και ελαστομερή υλικά.

Γενικά προσέξτε τις δύο έννοιες, διότι είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

Η στεγάνωση είναι τελική στρώση σε περίπτωση βλάβης διορθώνεται εύκολα

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη στεγανοποίηση με πολυουρία και πώς μπορεί να ωφελήσει το δικό σας έργο; Η ομάδα των ειδικών μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει!

Οι καθαρές πολυουρίες είναι πάντα πιο ανθεκτικές και υπερτερούν σε όλες σχεδόν τις ιδιότητες από τις υβριδικές. Οι τελευταίες χρησιμοποιούνται για την μείωση του κόστους.

Η επιλογή της πολυουρίας εξαρτάται από τις απαιτήσεις κάθε επιφάνειας. Ωστόσο ανεξάρτητα από τις απαιτήσεις η εφαρμογή υγρομόνωση με πολυουρία πολυουρίας είναι η πιο εξελιγμένη μορφή επικάλυψης και στεγανοποίησης.

Σε περιπτώσεις που απαιτείται συχνή βατότητα στο δώμα (αξιοποιήσιμος χώρος για τους ενοίκους του κτιρίου), υπάρχει η λύση του λεγόμενου “ανεστραμμένου δώματος”. Στο ανεστραμμένο δώμα, και αφού διαμορφώσουμε τις κλίσεις με τσιμεντοκονία, εφαρμόζουμε την στεγανωτική διάστρωση (επαλειφόμενα υλικά ή ασφαλτόπανα) και μετά από επάνω βάζουμε τις θερμομονωτικές πλάκες οι οποίες μάλιστα μπορεί να είναι και σύμμικτες με την άνω πλευρά τους να έχει στρωθεί με ένα σκληρό σμάλτο ή και με πλακάκι δαπέδου.

Τι προσέχουμε στη μόνωση ταράτσας που αφορά στεγανοποίηση

Φυσικά, καλό θα ήταν να έρθετε σε επικοινωνία με μία εταιρεία εξειδικευμένη στις μονώσεις και να πάρετε μία επαγγελματική γνώμη.

Προσοχή! Τα μονωτικά υλικά με κλειστές κυψέλες δεν “αναπνέουν” και δημιουργούν προβλήματα συσσώρευσης υγρασίας. Αν σε μια μόνωση ταράτσας χρησιμοποιηθούν υλικά που δεν “αναπνέουν”, οι χώροι γίνονται ανθυγιεινοί, απαιτείται συχνός εξαερισμός και συχνά παρατηρούνται φαινόμενα υγροποίησης υδρατμών και τελικά μούχλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *